Polityka prywatności

Właścicielem i administratorem strony http://animalcity.pl jest Filip Mikołajczyk, prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą AnimalCity.pl Filip Mikołajczyk, zarejestrowany w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG), prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki. Dane adresowe i kontaktowe: 43-100 Tychy, Piłsudskiego 11/38.

Szczegółowe dane kontaktowe dostępne są pod adresem http://animalcity.pl/contact.php

 

Baza danych osobowych, które podawane są przez Państwa podczas składnia zamówienia, zgodnie z polskim prawem jest zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

 

 

 

 

Jakie dane zbieramy?

 

Dane zbierane podczas rejestracji lub pierwszego zakupu
Abyś mógł korzystać z wszystkich funkcji naszego sklepu będziesz musiał się zarejestrować lub podać swoje dane kontaktowe. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

 

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
Zanim będziesz mógł dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie, zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV.

 

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. adres IP Twojego komputera, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

 

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, skypa, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, nazwę użytkownika skype, itp.

 

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

 

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Ci zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja lub podanie swoich danych kontaktowych umożliwi Ci dokonanie zakupu w naszym sklepie.

W celu realizacji umowy możemy udostępniać Twoje dane podmiotom uczestniczącym w obsłudze Twojego zamówienia, takim jak firmy kurierskie i operatorzy systemów płatniczych. Ilość danych, przekazywanych wymienionym podmiotom, jest ograniczona do wymaganego minimum. Ponadto podane przez Ciebie informacje, mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się do naszego e-mail Newslettera lub sms Newslettera, bądź w inny sposób wyraziłeś zgodę na ich otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Podczas rejestracji zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter.

W każdej chwili możesz zrezygnować z Newslettera, wybierając stosowną opcję po zalogowaniu się na swoje konto w naszym systemie.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom GIODO zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

 

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

 

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile, dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się do naszego Newslettera, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą e-mailową lub smsową nasz Newsletter.

 

 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

 

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane osobowe, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe, zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Przysługuje Ci prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Twój temat danych, jak również prawo do żądania ich zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Twoich danych. W tym celu prosimy o kontakt pod adresem sklep@animalcity.pl.

 

 

Wykorzystanie ciasteczek (pliki "cookies")

 

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą do identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych, a jedynie umożliwiają dokładniejsze wyświetlanie spersonalizowanych treści naszego sklepu.

 

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

 

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem gdy zbieramy Twoje dane osobowe podczas składania zamówienia, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer), wydanym przez renomowaną firmę Unizeto-Certum. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

 

 

Zmiany naszej polityki prywatności.

 

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel